Kevät on tulossa etuajassa? Sääennuste lupaa lämmintä helmikuuta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuore ennuste vaikuttaa vahvistavan arvioita aikaisesta keväästä. 24. tammikuuta julkaistun ennusteen mukaan lähiviikot voivat olla keskimääräistä lämpimämpiä, ja helmikuussa saattaa olla ajoittain jo kevään tuntua.

31. tammikuuta alkavalle viikolle ennustetaan Forecan mukaan vielä keskimääräistä kylmempää ilmaa. Tämä johtuu pohjoisenpuoleisesta virtauksesta, joka tuo Suomeen kylmää ilmaa. Lämpötilojen vaihtelu on kuitenkin matalapaineiden vuoksi mahdollista.

7. helmikuuta alkavalla viikolla etelän ja lännen välisen virtauksen ennustetaan vahvistuvan ja lämpötilojen nousevan tavanomaista korkeammiksi. Keskimääräistä lämpimämpien säiden ennustetaan jatkuvan myös 14. helmikuuta alkavalla viikolla. Sademäärät ovat kumpanakin viikolla ajankohdalle tyypillisiä.

Forecan mukaan ennusteissa näkyy merkkejä keskimääräistä lämpimämmästä säästä myös hiihtolomaviikoille. Ennusteiden epävarmuus kuitenkin kasvaa tässä vaiheessa, joten säässä voi tulla vielä suuriakin muutoksia niihin mennessä.