Spotifyn säännöt kieltävät merkittävän osan musiikista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin musiikkipalvelu Spotify on ollut viime päivinä myrskyn silmässä, kun se ei suostunut poistamaan palvelustaan rokotevastaista podcastia. Esimerkiksi veteraanirokkari Neil Young poisti tästä syystä musiikkinsa palvelusta. Kohun myötä musiikkipalvelu julkaisi sääntönsä verkossa, ja ne ovat nyt nostaneet esiin kysymyksiä.

Spotify kieltää säännöissään muun muassa laittomien huumeiden ja aseiden myyntiä edistävät sekä seksuaalista materiaalia sisältävät julkaisut. Mikäli Spotify noudattaisi jatkossa näitä omia sääntöjään, tarkoittaisi se miljoonien kappaleiden poistamista palvelusta. Varsinkin hiphop- ja rockmusiikin saralla kappaleiden teemat ovat nimittäin jo vuosikymmeniä käsitelleet nyt kielettyjä teemoja.

Musiikkialalla seurataan nyt tarkasti aikooko Spotify noudattaa sääntöjään. Mikäli niin kävisi, vaikuttaisi se merkittävästi musiikin julkaisemiseen ja kuunteluun maailmanlaajuisessa musiikkipalvelussa. Todennäköisesti tämä johtaisi artistien ja levy-yhtiöiden sekä tietenkin maksavien asiakkaiden siirtymisen toisten musiikkipalveluiden pariin. Siksi onkin todennäköistä, että Spotify ei joko noudata omia sääntöjään tai muuttaa niitä.