Jari Aarnion murhasyyte hylättiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen puhutuimpiin lukeutuvassa rikostapauksessa on tapahtunut uusi käänne. Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin joulukuussa 2020 käräjäoikeuden toimesta elinkautiseen vankeuteen murhasta. Nyt Helsingin hovioikeus on kuitenkin kumonnut tuomion.

Helsingin käräjäoikeuden vuonna 2020 antaman tuomion mukaan Jari Aarnio tiesi Volkan Ünsalin vuonna 2003 tehdystä murhasta etukäteen, mutta ei estänyt tekoa. Hovioikeuden tuoreen päätöksen mukaan Aarniolla ei kuitenkaan ollut erityistä velvollisuutta estää murhaa. Hänen ei myöskään näytetty edistäneen henkirikosta, uutisoi Helsingin Sanomat.

Oikeus hylkäsi myös syyttäjän vaatimuksen Aarnion tuomitsemisesta avunannosta murhaan. Entisen rikollispomo Keijo Vihusen murhasyytteen hylkääminen pysyi niin ikään voimassa.

Aarnio vapautettiin viime joulukuussa tutkintavankeudesta hovioikeuden toimesta. Aarnio suorittaa edelleen yhteensä 13 vuoden tuomiota muista rikoksista. Volkan Ünsalin murhasta tuomittiin aikoinaan elinkautisiin rangaistuksiin neljä miestä.