Uudenlainen kasvomaski hämmentää – peittää vain nenän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syöminen ja juominen voi olla kasvomaskin kanssa haastavaa, mutta etelä-korealaisen keksinnön väitetään tarjoavan ongelmaan ratkaisun. Kyseessä on Kosk-maski, jota käyttäessä suun alueen voi jättää paljaaksi.

Kosk toimii sekä perinteisenä kasvomaskina että ruokailuun soveltuvana vaihtoehtona. Sillä voi siis peittää koko kasvojen alaosan tai ainoastaan nenän. Atman-yhtiön kehittelemiä kertakäyttömaskeja myydään 10 kappaleen pakkauksissa 9 800 Etelä-Korean wonin, eli hieman yli seitsemän euron hintaan.

Keksintö on herättänyt etenkin sosiaalisessa mediassa hämmennystä ja kritiikkiä. Moni esimerkiksi kyseenalaisti sen, kuinka hyvin pelkän nenän peittävä maski todella suojaa virukselta. Toisaalta esimerkiksi Deakinin yliopiston epidemiologian tutkija Chatherine Bennett kuvaili keksintöä Nine News -uutissivustolle oudoksi ideaksi, jonka käyttö olisi kuitenkin järkevämpää kuin maskin käyttämättä jättäminen.