VIking Linen uusi alus saapuu Turkuun sunnuntaina – kunnianlaukauksia ja ilotulitus

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turusta Tukholmaan tulevaisuudessa liikennöivä Viking Glory saapuu kotisatamaan. Sen kotimatka on kestänyt viisi viikkoa ja huipentuu sunnuntaina 6. helmikuuta aamupäivällä. Alus lipuu Ruissalon ohi Aurajoen suulle.

Upouuden aluksen kiinnittyminen ensimmäistä kertaa Turun sataman laituriin on juhlan paikka niin Viking Linelle kuin Turun kaupungillekin. Viking Gloryn vastaanottavat Turun satamassa kello 12.00 tykkiryhmä Arma Aboan ampumat kunnialaukaukset, päiväilotulitus sekä laivaston soittokunnan juhlamarssit Ville Vikingin johdolla. Yleisö pääsee mukaan juhlahetkeen koronaturvallisesti suoran verkkolähetyksen kautta. Viking Gloryn saapumista Turkuun voi seurata myös Ruissalon Kansanpuistossa.

– Turku on Suomen vanhin satamakaupunki, joka on aina ollut meren kautta tiiviisti kytköksissä länteen. On erittäin merkityksellistä, että Viking Line on päättänyt sijoittaa edistyksellisimmän ja kiinnostavimman laivansa tänne. Viking Glory on uusin kruununjalokivi Itämerta halkovien alusten sarjassa, ja toivotan aluksen lämpimästi tervetulleeksi kaupunkiimme, Turun pormestari Minna Arve sanoo.

Tervetuloseremonioiden jälkeen Viking Glorya varustellaan kolmisen viikkoa satamassa. Liikennöinnin uusi laiva aloittaa 1. maaliskuuta. Viking Gloryn saapumista Turkuun voi seurata livestriimin kautta sunnuntaina 6. helmikuuta alkaen kello 11.15 osoitteessa https://livekatsomo.fi/viking-glory-in-turku.