NHL-maalivahti Tuukka Rask lopettaa jääkiekkouransa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NHL-joukkue Boston Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on ilmoittanut lopettavansa jääkiekkouransa. Suomalaisurheilija ilmoitti asiasta sosiaalisessa mediassa julkaistussa tiedotteessa.

Tuukka Raskin mukaan päätöksen taustalla on viime kesänä hänelle tehty lonkkaleikkaus. Rask oli toivonut kykenevänsä leikkauksen myötä pelaamaan enää haluamallaan tasolla. Urheilijan mukaan hän on kuitenkin viime viikkoina huomannut, ettei näin ole.

– Jouduin raskain sydämin ilmoittaman jääväni eläkkeelle jääkiekosta. Rakastamalleni lajille hyvästien jättäminen on surullista, mutta olen kiitollinen saatuani viettää viimeiset 1 vuotta parhaimpien joukkuetovereiden ja fanien kanssa maailman parhaassa urheilukaupungissa, Rask kertoi.

34-vuotias Rask pelasi Boston Bruinsin riveissä yhteensä 563 ottelua. Hän oli mukana joukkueessa Bruinsin voitettua Stanley Cup -mestaruuden vuonna 2011, ja vuonna 2014 hän voitti NHL:n parhaan maalivahdin palkinnon. Rask pelasi myös olympiapronssia voittaneessa Suomen maajoukkueessa Sothsin olympialaisissa vuonna 2014.