Saunakulttuuria virolaisittain: Luontokylpylässä otetaan löylyt savusaunassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Koillis-Viron Võrussa sijaitseva Kubija Spa on yllättävä matkailukohde, jossa viihtyy ainakin saunomisesta nauttivat matkustajat. Võrumaan savusaunaperinne on päässyt UNESCOn henkisen kulttuuriperinnön listalle.

– Kubijassa pääsee hikoilemaan myös aroma-, kataja- ja suolasaunassa. Löylyjen jälkeen voi pulahtaa johonkin Kubija Span erilaisista altaista. Hoidoista voit kokeilla vaikkapa hunajahierontaa tai virolaista hamppuöljyhierontaa, Visit Estonia kehaisee.

Luontohotellin alue tarjoaa patikointimahdollisuuksia, mutta myös melontareittejä ja talvisin luisteluradan. Jos Kubijaan menee omalla autolla, pääsee samalla tekemään road tripin Viron halki. Se sijaitsee noin 3,5 tunnin päässä Tallinnasta.