Facebookin vihjailtiin jättävän Euroopan – nyt Meta peruuttelee puheitaan

Digi · Tim Isokivi

Facebookin ja Instagramin emoyhtiö Meta vihjasi taannoin vuosiraportissaan somepalveluiden saattavan jättää Euroopan. Tapauksesta syntyneen kohun myötä Meta on nyt peruutellut puheitaan ja selitellyt aikaisempia kommenttejaan.

Kommenttien taustalla olivat Meta-yhtiön ja Euroopan unionin väliset kiistat. EU haluaisi, että Euroopan kansalaisten tietoja säilytettäisiin Euroopassa GDPR-asetuksen mukaisesti, kun taas Meta haluaisi siirtää dataa Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä. Metan vuosiraportissa kerrottiin, että mikäli sopua ei löydy, ei yhtiö voi enää tarjota muun muassa Facebookin ja Instagramin palveluita Euroopassa.

Metan tuoreessa tiedotteessa kuitenkin kerrotaan, että vuosiraporttia on tulkittu väärin. Yhtiön mukaan se ei ole uhannut vetää Facebookia, Instagramia ja muita palveluitaan Euroopasta. Metan mukaan yritykset tarvitsevat pitkällä tähtäimellä selkeät, kansainväliset säännöt mannertenvälisten datavirtojen suojaamiseksi.