Radio pitää pintansa – sitä kuuntelee viikottain 4,4 miljoonaa suomalaista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Radio on säilyttänyt suosionsa suomalaisten keskuudessa. Viime vuonna radiota kuunneltiin Suomessa keskimäärin 2,5 tuntia päivässä. Tämä selviää Finnpanel Oy:n tekemästä kyselystä.

Viikottain radio tavoitti jopa 88 prosenttia suomalaisista, eli 4,4 miljoonaa henkilöä. Edellisvuoteen verrattuna radionkuuntelu kuitenkin väheni hieman noin kuudella minuutilla. Kuunnelluin hetki oli kello 9:00 arkiaamuisin, jolloin radion äärellä oli yli 1,1 miljoonaa suomalaista.

Suomen kanavista kuunnelluin oli Yle Radio Suomi, jonka osuus oli 34 prosenttia. Suosituin kaupallinen radiokanava oli Radio Nova yhdeksän prosentin kuunteluosuudella ja toiseksi suosituin Radio Suomipop, jonka osuus oli kuusi prosenttia. Kokonaiskuunteluajasta 52 prosenttia meni Ylen kanaville ja 48 prosenttia kaupallisille kanaville.

Radiota kuuntelivat eniten 55 vuotta täyttäneet, jotka viihtyivät sen äärellä päivittäin keskimäärin kolme tuntia ja 53 minuuttia. Vuoden kuunnelluin päivä oli jouluaatonaatto 23.12, jolloin radiota kuunneltiin jouluvalmistelujen ohessa. 71 prosenttia vastaajista kertoi kuunnelleensa radiota viikon aikana autoillessa tai matkustaessa, 52 prosenttia kotitöiden äärellä.