Helsinkiin halutaan lisää yleisiä saunoja – suunnittelu on jo käynnistynyt

Matkailu · Terhi Piiroinen

Sauna kuuluu suomalaisuuteen siinä missä sisu ja sauvakävely. Helsinkiin on suunnitteilla kaksi uutta yleistä saunaa, joiden tarkoituksena on palvella turistien lisäksi myös kaupungin omia asukkaita.

Saunojen suunnitteleminen on osa rantojen palveluiden kehittämistä. Kaupunki on hakenut vuokralaista ja toteuttajaa yhteensä kolmelle yleiselle saunapaikalle. Saunapalveluiden kysyntä on Helsingissä viime vuosina kasvanut. Nyt kahdelle saunalle on löytymässä toteuttaja.

Viime kesänä toteutetussa haussa etsittiin toteuttajaa kolmelle saunapaikalle, jotka sijaitsevat Hietaniemessä, Seurasaaressa ja Tarvossa. Hakemuksia saapui yhteensä 20 kappaletta. Hakemusten ja jatkoneuvottelujen pohjalta Hietaniemen saunapaikan varauksensaajaksi esitetään Vesiurheilukeskus Laguuni Oy:tä ja Seurasaaren saunapaikan osalta KF Restaurants Oy:tä.

Saunojen tarkemmalle suunnittelulle annetaan ensivaiheessa aikaa vuoden 2023 loppuun asti. Tämän jälkeen saunapaikat on tarkoitus luovuttaa yrityksille 30 vuoden vuokrasopimuksilla.