Suomalaisella peliyhtiö Remedyllä pyyhkii hyvin – liikevaihto rajussa kasvussa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen peliyhtiö Remedy Entertainmentin vuosi 2021 oli tapahtumarikas. Parhaillaan Control ja Alan Wake -pelien jatko-osia kehittelevä yhtiö on paljastanut liikevoittonsa ja liikevaihtonsa nousseen loppuvuoden aikana.

Remedyn liikevaihdon kerrotaan kasvaneen vuoden 2021 lopussa lähes 40 prosentilla 19,8 miljoonaan euroon. Liikevoittoa yhtiö teki vuoden viimeisellä neljänneksellä 11,3 miljoonaa euroa. Tuloksiin vaikuttivat erityisesti kehitysmaksujen saaminen yhteistyökumppaneilta.

Marraskuussa ilmestyi Remedyn kehittämä tarinaosio Smilegate-yhtiön luomaan Crossfire-peliin. Loppuvuodesta markkinoille saapui nykyiselle konsolisukupolvelle ja tietokoneille uudistettu versio suosikkipelistä Alan Wake. Remedy solmi loppuvuodesta myös maailmanlaajuisen sopimuksen kiinalaisen Tencent-teknologiajätin kanssa.