Näitä lajeja hiihtolomalla harrastetaan – liikkumista tasapainotetaan hyggeilyllä

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hiihtolomaa suunnittelevista peräti 89 prosenttia aikoo liikkua tai urheilla. Suosituimmat ulkoilulajit ovat kävely, hiihto, lenkkeily ja juokseminen sekä laskettelu ja lumilautailu. Ulkoilun vastapainoksi rauhoitutaan hyvän kirjan ääreen.

Suosituimmat sisälajit hiihtolomalla ovat kuntosali, uinti, jooga ja pallopelit. Kyselyn tulosten perusteella hiihtolomaa suunnittelevat varaavat myös aikaa muuhun kuin liikuntaan. Rauhallista, hyvää mieltä tuoviksi puuhasteluiksi koetaan erityisesti sarjojen ja elokuvien katsominen suoratoistopalveluista, ajan viettäminen perheen parissa, hyvän ruoan kokkaaminen ja leipominen, sekä myös kavereiden ja sukulaisten tapaaminen.

Myös kirjojen lukeminen ja äänikirjojen kuuntelu, kodin siivoaminen sekä konsoli- ja tietokonepelien pelaaminen nousevat korkealle kyselyn tuloksissa. Pelaaminen korostuu selkeästi miehillä. Suomalaiset pysyvät hiihtolomalla kotimaassa, kertoo Crowst Oy:n tutkimus.