Palomies menehtyi pelastustehtävissä – suruliputuksia eri puolilla maata

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri puolilla maata suruliputettiin keskiviikkona 16. helmikuuta pelastustehtävissä menehtyneen palomiehen muistoksi. Palomies kuoli Pohjois-Pohjanmaan Hailuodon tuntumassa tiistaina iltapäivästä.

Suruliputusta järjestetään Oulun kaupungin toimesta. Myös kaikki Suomen vakinaiset paloasemat suruliputtavat ja pitävät hiljaisen hetken pelastustehtävissä menehtyneen miehen muistoksi. Oulun kaupunki on pahoitellut tapahtunutta ja esittänyt suruvalittelut menehtyneen lähiomaisille sekä työtovereille.

Pelastuslaitoksen pelastaja menehtyi Kaleva-lehden mukaan Oulusalon ja Hailuodon välisellä jäätiellä. Pelastuslaitos oli hälytetty paikalle työkoneen vajottua osittain jään läpi. Konetta kuljettanut henkilö pelastui koneesta omin avuin, mutta paikalle saapunut palomies joutui veden varaan ja menehtyi.