Pakastimen keväthuolto kannattaa tehdä nyt – pakkaspäivä on oiva apuri

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pakastimen sulattaminen ei välttämättä ole yksinkertaisin tehtävä, kun pakasteiden kylmäketjusta tulee pitää tarkoin huolta. Nyt kannattaa hyödyntää talvihallan kylmä jakso ja kiikuttaa kaikki pakasteet ulos pakastimen sulattamista ja pesua varten.

Pakastin kannattaa huoltaa ennen uutta satokautta. Pakastimessa olevia ruokia on hyvä syödä pois. Kun kodinkoneen huoltaa ajallaan, varmistaa sen toimivuuden myös jatkossa. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto muistuttaa, että pakastin on hyvä sulattaa, jos sen sisäpintoja peittää huurre.

1. Kytke virta pois ja tyhjennä pakastin. Siirrä pakasteet kylmälaukkuun tai pakkaspäivänä ulos parvekkeelle.

2. Osittain huurtuneen pakastimen voi puhdistaa kaapimalla huurtuneet kohdat varovasti puulastalla. Varo vahingoittamasta pakastimen pintoja.

3. Pakastimen sulamista voi nopeuttaa laittamalla sinne kuumalla vedellä täytettyjä astioita.

4. Kerää irtoavat jäälevyt pois ja varmista, että sulamisvesi valuu sille tarkoitettuun astiaan. Sulamisvedet voi myös imeyttää pyyhkeeseen.

5. Pyyhi ja kuivaa pakastin huolellisesti. Jätä pakastimen ovi tai kansi auki ja anna kuivua.

6. Kytke pakastin pakastuskytkennälle, jotta pakastin jäähtyisi mahdollisimman tehokkaasti. Säädä pakastin säilytyskytkennälle, kun pakastimen lämpötila on -18 astetta. Käy läpi pakasteet ja järjestä ne takaisin pakastimeen käyttöjärjestyksessä.