Näin harvoin petipuuhia harrastetaan avioliitossa – osa ei harrasta koskaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

PureWow-lifestyle julkaisu toteutti naimisissa oleville lukijoilleen kyselyn heidän intiimielämäänsä liittyen. Kyselyyn vastasi yhteensä 200 ihmistä. Tulosten perusteella ihmisten petipuuhat vaihtelevat suuresti eri elämäntilanteiden mukaan. Intiimin kanssakäymisen harrastamisen määrää ei voi pitää liiton onnellisuuden mittarina.

Sänkypuuhien aktiivisuutta sanelevat hormonit, ympäristö, perhe-elämä ja kaikki muut vallitsevat olosuhteet. Esimerkiksi lapsiperheissä ei voi harrastaa sitä yhtä spontaanisti kuin kahden aikuisen taloudessa. Aktiivinen intiimielämä on eräänlainen hyvinvoinnin tae ja lisää parisuhteeseen mielekkyyttä, mutta ilman sitä liitto ei välttämättä ole automaattisesti epäonnistunut.

Intiimielämä alkaa yksilöstä itsestään, vaikka sitä perinteisesti harrastetaankin lähinnä oman kumppanin kanssa. Kyselyyn vastanneista 35,2 prosenttia harrastaa sitä kerran tai pari viikossa. Toiseksi suurin osa vastaajista harrastaa sitä muutaman kerran kuukaudessa. Vain 16 prosenttia vastaa harrastavansa sitä useita kertoja viikossa ja kaksi prosenttia päivittäin. Sen sijaan 9,5 prosenttia kertoo harrastavansa petihommia vain muutaman kerran vuodessa avioliitossaan.

Kyselyn mukaan 6,5 prosenttia naimisissa olevista ei harrasta harrasta lainkaan intiimiä kanssakäymistä. Samassa kyselyssä selvisi, että neljäsosa kaikista vastaajista haaveilee avioliiton ulkopuolisesta suhteesta, mutta ei tee asialle mitään. Suurin osa, 91 prosenttia, ei voisi kuvitella elävänsä avoimessa parisuhteessa, joten oli petihommia tai ei, omaa kumppania rakastetaan ja hänelle ollaan uskollisia kyselyn mukaan.