Boikotti: Suomi ei osallistu jääpallon MM-kisoihin Venäjällä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen Jääpalloliiton hallitus on päättänyt vetäytyä Venäjällä pelattavista jääpallon MM-kisoista. Päätös on Jääpalloliiton tiedotteen mukaan yksimielinen.

Päätöksen taustalla on eskaloitunut aseellinen konflikti Ukrainassa ja sen vuoksi heikentynyt Venäjän turvallisuustilanne. Päätös koskee sekä Syvtyvkarissa 27.3.-3.4. pelattavia miesten MM-kisoja että P17-maajoukkueen MM-kisoja, jotka oli tarkoitus järjestää Kemerovossa 24.-26.3.

– Meidän vastuullamme on turvata Suomen kansalaisten turvallisuus ja tästä syystä olemme päättäneet perua osallistumisemme kisoihin, kertoo Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson tiedotteessa.

Kansainvälinen Jääpalloliitto FIB ei ole toistaiseksi ilmoittanut MM-kisojen kohtalosta. Suomi teki kuitenkin jo oman päätöksensä vetäytyä kisoista.