Ravintola terästi annoksiaan kannabiksella? Poliisi tutkii tapausta

Ohhoh! Ruoka Terveys · Tim Isokivi

Erään thai-ravintolan terästetyksi väitetty ruoka on herättänyt kohua Yhdysvalloissa. Las Vegasissa sijaitsevan ravintolan annosten on epäilty sisältäneen kannabiksen päihdyttävää THC-yhdistettä.

Yli 30 Secret of Siam, eli Siamin salaisuus -nimisessä ravintolassa asioinutta ihmistä on valitellut outoa oloa ruokailun jälkeen. Oireilu on ilmennyt muun muassa sydämen lyöntitiheyden nousuna, näön sumentumisena, turtumuksen tai kihelmöinnin tunteena iholla ja huimauksena. Erään sairaalahoitoon hakeutuneen asiakkaan mukaan hänen elimistöstään oli löytynyt THC:tä.

KTNV-uutissivuston mukaan Las Vegasin poliisi on ilmoittanut aloittaneensa ravintolaa koskevat tutkinnat. Paikallinen sairaanhoitopiiri on puolestaan pyytänyt Secret of Siamissa tammi-helmikuun vaihteessa asioineita kertomaan kokemuksistaan verkkokyselyssä, vaikka heillä ei olisikaan tullut ruoasta oireita.