Spotifyssä piinaava ilmiö – soittolistoille ylimääräisiä kappaleita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useat Spotifyn käyttäjät ovat törmänneet sovelluksessa yllättävään ilmiöön. Soittolistoille on ilmestynyt ylimääräisiä kappaleita. Ongelma koskee yhteisiä soittolistoja, joihin kuka tahansa voi lisätä musiikkia.

Useimmissa tapauksissa kappaleet ovat suomalaisen Badenstock-levy-yhtiön artisteilta, kuten Pesukone ja Empty Elevator. Kappaleita lisäävät usein naisten nimillä esiintyvät käyttäjätilit. Kappaleiden lisääminen listoille lupaa kysymättä on herättänyt raivoa käyttäjien keskuudessa, ja sitä on puitu esimerkiksi Spotifyn keskustelufoorumilla.

Badenstockin toimitusjohtaja Timo Surma-Aho myöntää tapauksesta uutisoineelle Helsingin Sanomille yrityksen lisänneen artistiensa kappaleita satunnaisten käyttäjien yhteissoittolistoille. Hän kiistää, että kappaleiden lisäämiseen olisi käytetty Spotifyn käyttöehtojen kieltämiä botteja.

– Se sama oikeus on jokaisella artistilla laittaa omia kappaleitaan yhteissoittolistoille, että en nyt tiedä mikä tässä on väärin. Voihan se käyttäjiä ärsyttää, mutta kaikkihan sitä tekee, varmaan kymmenet tuhannet artistit, niin ei me olla mikään erikoinen poikkeus tässä, kommentoi Surma-Aho Helsingin Sanomille.