Donald Trumpin Truth Social -somepalvelu starttasi – heti App Storen ladatuimmaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen entisen presidentin, Donald Trumpin on tiedetty kaavailleen kuukausien ajan omaa sosiaalisen median alustaa. Nyt Yhdysvalloissa on aloittanut toiminsa Trumpin perustaman Trump Media & Technology Groupin kehittelemä Truth Social -somepalvelu.

Truth Social muistuttaa ulkonäöltään ja toimintatavaltaan Twitteriä. Käyttäjien julkaisut tulevat näkymiin syötteeseen, jossa niitä voi kommentoida, jakaa ja tykätä. Twitterin twiittien sijaan julkaisuista käytetään termiä ”truth”, eli totuus.

Truth Social -sovellus nousi Techcrunch-sivuston mukaan maanantaina Applen App Store -latauspalvelun ladatuimmaksi ilmaissovellukseksi. Sovelluksessa ilmeni kuitenkin ongelmia monille. Joidenkin tapauksessa rekisteröinti ei onnistunut, tai heidän ilmoitettiin päätyneen odotuslistalle.

Truth Social on toistaiseksi ladattavissa vain Yhdysvalloissa. Trumpin oman sosiaalisen median taustalla ovat entisen presidentin saamat porttikiellot Twitteriin, Facebookiin ja Youtubeen.