Hauska näky videolle – bordercollie paimensi ankanpoikasia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bordercollie-koirarotu on ollut vuosisatojen ajan korvaamaton apu maatiloilla. Brittiläistä rotua on käytetty ja käytetään edelleen kotieläinten, erityisesti lammasten paimentamiseen. Bordercollien erityispiirre on se, että koira kykenee paimentamaan jo pelkän tuijotuksen avulla.

Bordercolliet kykenevät paimentamaan muitakin eläimiä kuin vain sorkkaeläimiä, kuten viraalina levinnyt video osoittaa. Maatilalla kuvatulla hauskalla videolla koira esittelee paimennustaitojaan ankanpoikasten kanssa.

VIdeolla bordercollie ohjaa hellävaraisesti mutta päättäväisesti vikkeläjalkaisten anakanpoikasten lauman pulikoimaan vesilätäkköön. Koirarodun ominaispiirre tulee hyvin esille videolla. Lintujen paimentamiseen riittää nimittäin intensiivinen tuijotus lähietäisyydeltä.