Stephen King otti kantaa Ukrainan sotaan – teki jotain harvinaista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Stephen King on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista kauhukirjailijoista. Tuotteliaan kirjailijan romaaneita on myyty maailmanlaajuisesti satoja miljoonia kappaleita, ja lukuisista hänen tarinoistaan on tehty menestyksekkäitä elokuva- ja tv-versioita.

Nyt Stephen King on ottanut kantaa päivänpolttavaan asiaan, Ukrainan sotaan. Kirjailija teki kantansa selväksi pukemalla päälleen paidan, jossa lukee I Stand With Ukraine, eli Olen Ukrainan puolella. Samalla King teki jotain harvinaista, sillä hän ei tyypillisesti poseeraa somekuvissa.

– En yleensä jaa kuvia itsestäni, mutta tämä päivä on poikkeus, King kirjoitti.

Vaikka omien kuvien jakaminen on Kingille harvinaista, ei hän ole aikasemminkaan pelännyt ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin julkisuudessa. Yhdysvaltojen Mainessa asuvan 74-vuotiaan kirjailijan tunnettuihin töihin lukeutuvat muun muassa Uinu, uinu lemmikkini, Hohto, Se ja Musta torni -saaga.