Suomen parhaat brunssipaikat äänestettiin – voittaja sijaitsee Helsingissä

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen parhaat brunssipaikat on valittu. Ruoka- ja ravintolamedia Toptaste pyysi seuraajiaan äänestämään suosikkinsa suomessa brunssia tarjoilevista ravintoloista. Top-listalle nousi brunsseja eri puolita Suomea.

Suomen paras brunssi 2022 -äänestyksen einsimmäiselle sijalle ylsi Helsingin Kalliossa vuodesta 1940 lähtien toiminut Ravintola Oiva. Viikonloppubrunssin lisäksi ravintola tarjoilee muun muassa kotiruokalounasta, à la carte -menua sekä laadukkaita oluita ja viinejä.

Toiselle sijalle nousi Lahden seurahuoneen aamiainen, joka koostuu lähialueiden herkuista ja ottaa myös erityisruokavaliot huomioon. Kolmanneksi suosituin brunssi oli Jyväskylän Versossa, josta löytyy muun muassa asiakkaiden toiveiden mukaisesti valmistettu munakas, haudutettua puuroa, rahkoja ja jogurtteja, tuoreita leipiä, makeita leivonnaisia ja sesongin mukaisia lisukevalikoimia.

Neljännellä sijalla on Helsingin Block by Dylanin brunssi, jonka keskiössä on laaja salaattipöytä. Viidenneksi suosituin oli Helsingin Sandron Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän makumaailmasta ammentava brunssi. Kärkikymmenikköön mahtui myös arvostettuja ravintoloita Kuopiosta, Tampereelta ja Turusta.

1. Ravintola Oiva, Helsinki2. Solo Sokos Hotel Seurahuone, Lahti3. Verso, Jyväskylä4. Block by Dylan, Helsinki5. Sandro, Helsinki6. King’s Crown, Kuopio7. Muusa, Tampere8. Fontana, Turku9. Fazer Café, Helsinki10. Solo Sokos Hotel Torni, Tampere