Kevät ja kukkaloisto tulevat pian – mitä kannattaa istuttaa tulppaanien kaveriksi?

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tulppaanikausi on varma kevään merkki. Ne kasvavat sipuleista, jotka istutetaan syksyllä ennen kuin maa jäätyy. Tulppaaneita ovat saatavilla kaikissa sateenkaaren väreissä yksittäisillä terälehdillä, röyhelöillä tai rehevillä kaksinkertaisilla terälehdillä. Tulppaaneissa on eroja myös niiden kukinta-aikojen suhteen.

Mitä sitten kannattaa istuttaa tulppaaneiden kaveriksi? Jos haluaa varmistaa tulppaanien loiston, kannattaa niiden sipuleita istuttaa joka syksy. Kaveriksi voi panna narsisseja, hyasintteja, etelänherneitä, laukkoja, pikarililjoja, helmiäishalikoita tai orvokkeja.

Myös laventelit ja salviat sopivat mainiosti tulppaanien kanssa samaan kukkapenkkiin, mikäli siihen paistaa sopivan paljon aurinkoa. Koska tulppaanit eivät siedä varjoa, vältä niiden istuttamista puiden alle tai muiden varjoa rakastavien kasvien kylkeen, PureWow muistuttaa.