Pilotti poistettiin ohjaamosta ennen lentoa – liian humalassa lentämään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lentoyhtiö JetBluen koneessa nähtiin yllättävä tilanne ennen sen ilmaan nousua Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltiossa. Matkustajakoneen lentäjä oli humalassa, ja hänet jouduttiin korvaamaan toisella vain vähän ennen suunniteltua lähtöä.

Viranomaisten epäilys heräsi 52-vuotiaan James Cliftonin käyttäydyttyä päihtyneen oloisesti Buffalo Niagaran kansainvälisen lentoaseman turvatarkastuksessa. Clifton poistettiin koneesta hänen ehdittyä jo istumaan sen ohjaamoon. Alkometri paljasti lentäjän veren alkoholipitoisuuden ylittäneen Yhdysvaltojen ilmailuhallinnon asettaman sallitun rajan nelinkertaisesti.

JetBluen lento Buffalosta Floridan Fort Lauderdaleen viivästyi lopulta yli neljällä tunnilla. Clifton on sittemmin irtisanottu virastaan. Buffalo News -uutissivuston mukaan häntä saattavat odottaa syytteet tapauksen johdosta.