Presidentti Sauli Niinistö rauhoittelee: ”Nyt on pidettävä pää kylmänä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa suomalaisista on huolestunut Ukrainan kriisin vuoksi niin suunniltaan, että he suunnittelevat pommsuojiin pakenemista ja joditablettien hamstraamista. Pelossa eläminen on haitallista terveydelle, eikä sitä tulisi lietsoa ylimääräistä stressiä ja paniikkia aiheuttaen. Ukrainassa on oma poliittinen tilanteensa, Suomessa taas omansa.

– Kutsuin eilen koolle eduskuntaan valittujen puolueiden puheenjohtajat, eduskunnan puhemiehistöä sekä ulko- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajat. Kävimme yhdessä puolustusvoimain komentajan kanssa vakavan keskustelun Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja käynnissä olevan sodan vaikutuksista Suomen turvallisuuteen ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Turvallisuusympäristömme on nyt nopeassa ja rajussa muutoksessa, Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi.

– Ymmärrän hyvin suomalaisten tunteman huolen ja tarpeen reagoida tilanteeseen. Akuutin kriisin keskellä on kuitenkin erityisen tärkeää pitää pää kylmänä ja arvioida jo tapahtuneiden ja mahdollisesti tulevien muutosten vaikutusta turvallisuuteemme huolella – ei viivytellen, mutta huolella. Tasavallan presidentin kansilasta lähetetyssä tiedotteessa jatketaan.

Presidentti Niinistön mukaan arviointityötä Suomen ja suomalaisten turvallisuuden eteen tehdään taukoamatta. Hänen mukaansa puoluejohdon ja puolustusvoimien yhteinen käsitys yhteisestä vastuusta on eilisen jälkeen entistäkin vahvempi.