Laivayhtiö Tallinkin matkustajamäärä kolminkertaistui helmikuussa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korona-aika on ollut matkailualan toimijoille melkoista hullunmyllyä. Nyt laivayhtiö Tallink on kuitenkin kertonut matkustajamääränsä monikertaistuneen tämän vuoden helmikuussa.

Talinkin mukaan yhtiö kuljetti helmikuussa noin 235 000 matkustajaa. Määrä oli 217 prosenttia, eli jopa kolminkertaisesti enemmän kuin vuoden 2021 helmikuussa. Kuljetettujen ajoneuvojen määrä nousi puolestaan 143 prosentilla.

Matkustajamäärän nousu oli suurinta Viron ja Ruotsin välisessä liikenteessä, joka kasvoi helmikuussa vuoden 2021 samaan ajankohtaan verrattuna 415 prosenttia. Suomen ja Ruotsin välisen liikenteen matkustajamäärä nousi sekin yli 334 prosentilla. Tallinkin mukaan koronatilanteella ja siihen liittyvillä matkustusrajoituksilla oli merkittävä vaikutus matkustajamäärien vaihteluun ajanjaksojen aikana.