Kaksi valtavaa lohkaretta putosi pihoille Salossa – osuivat saunaan ja autoon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Salon Halikossa koettiin varhain maanantaiaamuna karu herätys. Vaskietien läheisyydessä sijaitsevalta kalliokielekkeeltä putosi alas suuria kivenlohkareita, jotka aiheuttivat merkittävää aineellista vahinkoa. Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta kello 05:35.

Kivenlohkareet putosivat alapuolella sijaitsevien talojen pihoille. Toinen niistä vaurioitti pihaan pysäköityä henkilöautoa ja toinen tuhosi sauna-varastorakennuksen. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Päivystävä palomestari Eemu Hyvönen kertoo Turun Sanomille lohkareiden irtoamisen johtuneen todennäköisesti luonnon omasta eroosiosta. Kallion uskotaan lohjenneen veden ja jäätymisen seurauksena.

Neljän onnettomuuspaikan läheisyydessä sijaitsevan talon asukkaat on sittemmin evakuoitu. Pelastusalue on eristänyt alueen asiantuntijoiden arvioidessa, aiheutuuko kalliosta mahdollisesti irtoavista kappaleista edelleen vaaraa.