Netflix ostaa suomalaisen Next Games -peliyhtiön – tarjouksen arvo 65 miljoonaa euroa

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viihdejätti Netflix ostaa suomalaisen mobiilipeleihin erikoistuneen Next Games -yhtiön. Ostotarjouksessa Next Gamesin osakkeenomistajille on tiedotteen mukaan tarjottu 2,10 euron käteisvastiketta osaketta kohti. Tarjouksen arvo on yhteensä noin 65 miljoonaa euroa.

Vuonna 2013 perustettu Next Games tunnetaan erityisesti suosittuihin tv-sarjoihin perustuvista mobiilipeleistään. Yhtiön nimikkeitä ovat muun muassa The Walking Dead: No Man’s Land ja Stranger Things: Puzzle Tales. Next Gamesin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 27,2 miljoonaa euroa.

– Yhdistyminen maailman suurimman suoratoistopalveluyrityksen, Netflixin kanssa, on meille looginen ja innostava mahdollisuus jatkaa vuorovaikutteisen viihteen luomista ja strategiamme toteuttamista. Tiivis yhteistyömme Netflixin kanssa Stranger Things: Puzzle Tales -pelin kehittämisessä on jo todistanut, että meillä on vahva kumppanuussuhde, kertoo Next Gamesin toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen tiedotteessa.

Netflix on laajentanut toimiaan elokuvista ja sarjoista myös pelien pariin. Viime vuonna toimintansa aloitti yhtiön oma pelipalvelu Netflix Games.