Tänään on virallinen Mario-päivä – joko Nintendo-pelin tunnari alkoi soida päässä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikki 90- ja 80-luvuilla kasvaneet tietävät varmasti hauskat peliputkimiehet Marion ja Luigin. Kyseessä on Nintendo-pelin suosituimmat hahmot. Tänään vietetään virallista Mario-päivää.

Fanien aloitteesta aloitettu juhlapäivä on vuosittain 10. maaliskuuta. Nintendo-yhtiö hyväksyi päivämäärän lopulta virallisesti National Mario Day -päiväksi vuonna 2016. Päivän aikana saattaa olla esimerkiksi alennuksia tai tarjouksia peleistä.

Super Mario Brothers levisi maailmanlaajuiseen suosioon vuonna 1983. Sittemmin hahmojen tähdittämiä pelejä on myyty yli 262 miljoonaa kappaletta. Mario-pelisarja on tärkeä osa videopelaamisen ja konsolipelien historiaa. Mario-päivää voi juhlia kaivamalla vanhan pelikoneen esiin ja viettämällä perinteisen peli-illan Marion ja Luigin seikkailujen parissa.

Hauska fakta: Marion huhutaan saaneen nimensä ensimmäisen Nintendo-yhtiölle varastotilan vuokranneen liikemiehen Mario Segalen mukaan.