Dua Lipa plagiointisyytösten kohteena – hitin väitetään olevan kopio kolmesta kappaleesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen poptähti Dua Lipa on nauttinut maailmanlaajuisesta suosiosta etenkin Future Nostalgia -albuminsa myötä. Nyt päätynyt plagiointisyytösten keskiöön. Yhdysvaltalainen reggaeyhtye Artikal Sound System nosti oikeudessa kanteen, jonka mukaan Dua Lipan single Levitating olisi plagioitu heidän Live Your Life -kappaleestaan.

Kanteen mukaan kappaleet ovat niin samanlaisia, ettei kyseessä voi olla sattuma. Myöhemmin myös lauluntekijät L Russell Brown ja Sandy Linzer nostivat kanteen, jossa Levitatingia kuvaillaan plagioinniksi. Brownin ja Linzerin mukaan Dua Lipan hitin alun melodia on kopioitu heidän kappaleistaan Wiggle and Giggle All Night ja Don Diablo.

Muusikot huomauttivat Dua Lipan myöntäneen haastatteluissa saaneensa vaikutteita 1970- ja 1980-lukujen popmusiikista. The Guardian -lehden mukaan Dua Lipa ei ole toistaiseksi kommentoinut kumpaakaan syytöstä. Levitating-kappale julkaistiin alun perin tähden vuonna 2020 ilmestyneellä Future Nostalgia -albumilla.