Huijaus leviää Facebookissa – Kohteena Pohjolan Liikenteen todelliseen kilpailuun osallistuneet

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookissa leviää uudenlainen huijaus. Siinä ihmisiä ei pyritä huijaamaan tekaistuilla kilpailuilla, vaan kohteena ovat todellisiin kilpailuihin osallistuneet.

Bussiyhtiö Pohjolan Liikenteen taannoin järjestämässä kilpailussa kysyttiin Suomen kansalliseeposta ja pyydettiin antamaan vastaukset kommenteissa. Vastauksia ilmestyi myöhemmin kommentoimaan hämäävästi todelliselta Pohjolan Liikenteen tililtä näyttävä valetili. Kommenteissa vastaajia kehotettiin siirtymään valeprofiiliin lunastaakseen palkinnon.

Valetilillä oleva linkki johdattaa puolestaan väärennetyille Pohjolan Liikenteen sivuille. Sivustoilla pyritään johdattamaan uhrit tilausansoihin tai lataamaan haittaohjelmia.

Pohjolan Liikenne varoitti huijauksesta Facebook-sivullaan, ja yhtiön mukaan kilpailun arvonta ei ole todellisuudessa vielä edes päättynyt. Facebookissa on siis syytä olla muutenkin jälleen tarkkana. Pohjolan Liikenteen kilpailu ei todennäköisesti ole ainoa, johon osallistuneita huijarit lähestyvät samanlaisin keinoin.