Finnair helpottaa ukrainalaisten matkustamista – tarjoaa muhkean alennuksen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useat suomalaiset joukkoliikenteen toimijat ovat tarjonneet ukrainalaisille mahdollisuutta matkustaa ilmaiseksi maan passia näyttämällä. Nyt lentoyhtiö Finnair puolestaan tarjoaa maan kansalaisille mittavan alennuksen. Finnair tarjoaa Helsinki-Vantaalle matkustaville ukrainalaisille 95 prosentin alennuksen lipuista.

Alennus koskee yhdensuuntaisia reittilentoja Varsovasta, Krakovasta, Gdanskista, Budapestistä ja Prahasta. Alennuksen saa maaliskuussa koodilla Ukraine95. Lipun hintaan lisätään lentokenttäverot ja muut pakolliset maksut. Finnairin mukaan ukrainalaiset voivat matkustaa Suomeen Schengen-alueelta ilman passia.

Maahantuloon riittää esimerkiksi syntymätodistus. Yhtiö on kertonut tukevansa ukrainalaisia myös Unicefin kautta, ja yhtiön mukaan sen asiakkaat ovat lahjoittaneet yli 200 000 euron edestä lentopisteitä Ukrainan auttamiseksi.