Hotelli Torni oli aikansa pilvenpiirtäjä – vuonna 1931 rakennettu hotelli uudistunut

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingiin suunniteltiin pilvenpiirtäjien rakentamista suuren maailman tyyliin sata vuotta sitten. Kaikki hankkeet eivät kuitenkaan toteutuneet, mutta historiallinen Hotelli Torni valmistui maaliskuussa vuonna 1931. Nyt hotellina edelleen toimiva 13-kerroksinen js 69,5 metriä korkea rakennus on remontoitu kauttaaltaan.

Klassikkohotelli Solo Sokos Hotel Torni ravintoloineen avaa ovensa täysin uudistuneena 12. huhtikuuta. Uudessa Tornissa on panostettu tasokkuuteen ja palveluun. S-ryhmän mukaan siitä on tarkoitus tulla yhtiön korkeatasoisin hotelli. Uudistetussa Tornissa on yhteensä viisi ravintolaa.

– Torni on Helsingin ikoninen maamerkki ja olemme pyrkineet tuomaan sen ainutlaatuisuutta esiin kaikissa yksityiskohdissa. Eniten panostamme kuitenkin vieraidemme huolenpitoon. Uskon, että Torni tulee löytämään paikkansa Helsingin huippuhotellien joukossa, hotellinjohtaja Juha Maatala kertoo.