Kysely vahvisti: Asiakkaat palasivat ruokaravintoloihin rajoitusten päätyttyä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ravintoloita koskevat koronarajoitukset purettiin maaliskuun alussa. Ammattikorkeakoulu Haaga-Helian tuoreen kyselytutkimuksen perusteella 72 prosenttia pääkaupunkilaisista on vieraillut sen jälkeen ruokaravintoloissa vähintään kerran. Kyselyyn vastasi yhteensä 502 henkilöä 15-74 vuoden ikähaitarilla.

Tutkimukseen vastanneet vierailivat ravintoloissa keskimäärin 3,1 kertaa viimeisten kahden viikon aikana. Suosituimpia ravintoloita olivat tavalliset ruokaravintolat 60 prosentilla, etniset ravintolat 52 prosentilla, kahvilat 45 prosentilla ja pikaruokaravintolat 33 prosentilla.

Eniten ravintoloissa kävivät 35-44 -vuotiaat ja johtavissa asemissa olevat. Kahviloiden asiakkaina oli eniten naisia, 15-24 -vuotiaita ja opiskelijoita. Pikaruokaravintoloiden suosio näkyi puolestaan nuorten, työväestön sekä perus- ja ammattikoulun käyneiden keskuudessa.

83 prosenttia vastanneista kertoi hakeneensa ravintolasta noutoruokaa vähintään kerran. Ruoan kotiinkuljetusta kertoi puolestaan kokeilleensa vähintään kerran 73 prosenttia pääkaupunkilaisista. Kotiinkuljetusta suosivat erityisesti miehet, 25-34-vuotiaat, opiskelijat, lapsiperheet, pizzerioiden ystävät ja usein ravintoloissa myös paikan päällä käyvät.