Yksinäisyys on lisääntynyt – ravintola ryhtyi auttamaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kyselyiden perusteella suomalaisten yksinäisyyden tunne on lisääntynyt. Asiaan haetaan nyt helpotusta Kaverisovelluksen ja Hemingway’s-ketjun ravintoloiden aloittamalla yhteistyöhankkeella. Aikusille tarkoitettu Kaverisovellus toimii 150 paikkakunnalla.

Hemingway’s ravintolat valjastettu virallisiksi kohtaamispaikoiksi digitaalisessa sovelluksessa tavattujen kavereiden kanssa. Ideana on, että ihmiset voivat tavata helpommin uusia kavereita turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Maksuton Kaverisovellus on vielä pilotointivaiheessa, mutta toimii jo ympäri maan. Sovelluksen on ottanut käyttöön lähes 6.000 ihmistä muutaman kuukauden aikana. Käyttäjien keski-ikä on 34 vuotta.

– Ihmisillä tulee aina olemaan vaiheita elämässä, milloin tarvitsee uusia kavereita ja tietysti korona-aika on vain syventänyt tarvetta. Tärkeintä on saada ihmiset aktivoitua ja todella konkreettisesti kohtaamaan toisensa, kertoo Hemingway´s -ketjun markkinointipäällikkö Ville-Eemeli Junnola.