Kevään lämpöennätys rikottiin sunnuntaina – loppuviikosta sää kylmenee

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa päästiin nauttimaan viikonloppuna keväisistä säistä. Hyvinkäällä rikottiin jopa tähänastisen vuoden lämpöennätys lämpötilan kohottua 15,6 asteeseen. Keväisiä ilmoja ennustetaan myös alkuviikolle. Sää kuitenkin kylmenee rajusti loppuviikosta napa-alueen talvisen ilmamassa levitessä Pohjois-Eurooppaan.

Forecan tämänhetkisen ennusteen mukaan mukaan loppuviikosta Suomessa saatetaan kokea 10-20 asteen yöpakkasia. Päivälämpötilakin voi jäädä suuressa osassa maata pakkaselle. Kylmän sään odotetaan jatkuvan 28. maaliskuuta alkavalla viikolla, joka on ennusteen perusteella 1-3 astetta ajankohdan keskiarvoa kylmempi. Sateet voivat tulla eteläistä Suomea myöten lumena. Keväisemmät säät olisivat tämänhetkisen ennusteen mukaan palaamassa vasta 4. huhtikuuta alkavalla viikolla.

– Keväisen sään ystäville onkin nyt aika suoraviivainen viesti: Nauti lämmöstä ja auringonpaisteesta vielä, kun voit, meteorologi Markus Mäntykannas varoittaa Forecan blogissa.