Hyvinkään paikallislehden aprillipila naurattaa oikeasti – Hevinkäällä tervehditään pukinsarvilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hyvinkään, Riihimäen, Lopen, Nurmijärven ja Hausjärven alueen paikallislehti Aamuposti on julkaissut artikkelin, jossa kerrotaan Hyvinkään kaupungin muuttavan nimensä Hevinkää-muotoon. Syynä on kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen idea.

Aamupostin artikkelin mukaan Hevinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen halusi johtamansa kaupungin nimeen musikaalista sävyä. Hevi on metallimusiikin yksi muoto ja Hevinkää voi toimia hänen mukaansa musiikkityylin ilmentymänä. Kaupungissa tervehditään jatkossa pukin sarvilla.

Kyseessä on tietenkin aprillipila. Sanomalehdet ovat tehneet piloja kautta aikojen, joista osuvimmat ovat jääneet elämään vitseiksi vuosien ajaksi. Nykyään tulee olla äärimmäisen varovainen huumorin suhteen, koska ihmiset ovat aiempaa herkkänahkaisempia.