Kela lähetti kymmenille tuhansille virheellisiä kirjeitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kymmenet tuhannet Kelan asiakkaat ovat saaneet laitokselta virheellistä postia. Kelan lähettämien kirjeiden ja päätösten sisältämät liitteet ovat olleet puutteellisia. Ongelma koskee 21. maaliskuuta alkaen postitettuja kirjeitä.

Kelan mukaan virhe johtuu tulostushäiriöstä. Liitteiden parilliset sivut ovat tulostuneet tyhjänä, minkä seurauksena asiakkaat ovat saaneet vain parittomat sivut. Virhe on saattanut päätyä esimerkiksi kirjeen mukana lähetettyyn hakemuslomakkeeseen.

Virhe ei koske toimeentulotuen kirjeitä ja päätöksiä. Ongelma ilmeni asiakaspalautteen ansiosta. Kela on pahoitellut häiriöstä aiheutuvaa haittaa ja ryhtynyt toimenpiteisiin siitä aiheutuvien seurausten selvittämiseksi.

Kelaan puutteellisia lomakkeita jo lähettäneiltä tullaan pyytämään tarvittaessa lisätietoja. Muita neuvotaan asioimaan sähköisesti OmaKelassa, tulostamaan lomakkeen Kelan verkkosivuilta tai noutamaan sen Kelan toimipisteestä, tai ottamaan yhteyttä Kelan asiakaspalveluun.