Huhtikuu aloittaa puutarhakauden – nuoret aikuiset innostuneet uudella tavalla

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Huhtikuu on kevään ensimmäinen puutarhakuukausi, jolloin pääsee toteuttamaan pihatöitä esikasvatusta enemmän. Lisääntyvä valo ja aurinko herättelee ensimmäisiä kasveja. Puutarhaharrastus on tempaissut mukaansa erityisesti nuoria aikuisia.

Tänä vuonna ihmiset ovat kiinnostuneet erityisesti hyötykasvien viljelystä. Ideoita voi etsiä kevään messuilta ja tapahtumista. Innostus puutarhaharrastamiseen on kasvanut jo usean vuoden ajan. Erityisesti 25–34-vuotiaat aikuiset ovat löytäneet mielekästä tekemistä puutarhoista KantarTNS:n Kotipuutarha-tutkimuksen mukaan. Kiinnostus kaupunkiviljelyyn parvekkeilla tai viljelykauluksissa kasvaa, mutta myös yhä useampi kesämökin omistaja on huomannut, että vihanneksia, marjoja ja hedelmiä kannattaa viljellä itse.

Suomalaisista vajaa 80 prosenttia harrastaa jossain muodossa puutarhanhoitoa ja heidän määränsä on kasvanut viime vuosina. Yli puolelle meistä puutarhahoito on mieluisa ja tärkeä harrastus. Osa kokee sen edelleen välttämättömäksi hoitotyöksi, mutta siihenkin löytyy helpottavia työvälineitä kuten kastelulaitteita ja robottileikkureita.