MT: Tarja Turunen ja Tuomas Holopainen mukana Nightwishin taustajoukkojen albumilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronapandemia iski rajusti musiikkialan kaikille osa-alueille. Nightwish-yhtyeen taustalla olevat teknikot ja muut työntekijät päättivät kiertueiden peruuntumisen vuoksi ilman töitä jäätyään perustaa oman Crewish-yhtyeen.

Yhdentoista Nightwish-teknikon koostama Crewish julkaisi vuonna 2020 omia Nightwish-tulkintojaan sisältäneen EP-levyn. Tämän vuoden toukokuussa yhtyeeltä ilmestyy Twice-niminen uusi levy. Levyllä vierailee Nightwishin primus motor Tuomas Holopainen ja jopa entinen laulaja Tarja Turunen.

– Päätimme rohkaista mielemme ja kysyä vuonna 2005 erotettua Tarja Turusta laulamaan Dark Chest of Wonders -kappaleen, mihin hän suostui ilomielin, Nightwishin miksaajana työskentelevä Kimmo Ahola paljastaa Maaseudun tulevaisuudelle.

Turunen nauhoitti lauluosuutensa Espanjassa. Aholan mukaan Holopainen innostui I Want My Tears Back -kappaleen sovituksesta niin, että halusi soittamaan kappaleessa. Levyllä vierailee myös Nightwishin entinen teknikko, muun muassa Finntrollissa laulanut Tapio Wilska.

Crewishin keskiössä ovat Kimmo Ahola, Nightwishin kitarateknikko Antti Toiviainen ja kosketinsoitinteknikko Tero Kinnunen. Toiviaisen mukaan uudella levyllä kuullaan muun muassa jazz-, rautalanka- ja teknotyylisiä sovituksia Nightwishin kappaleista. Levyn on tarkoitus tuoda lisätuloja korona-aikana ahdingossa olleille teknikoille.