OP:n korttimaksuissa häiriöitä – asiakkaille ilmestynyt ylimääräisiä katevarauksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

OP:n asiakkaita on saattanut odottaa pankkitiliä tarkistaessa yllätys. Korteille on ilmestynyt ylimääräisiä katevarauksia. Ongelma on ilmennyt usean päivän ajan.

OP on tiedottanut ostoksista jääneiden ylimääräisten katevarausten johtuvan teknisestä häiriöstä. OP kertoo poistavansa kaikki ylimääräiset varaukset ja pahoittelee ongelmasta koitunutta haittaa. Asiakkaiden ei siis pankin mukaan tarvitse tehdä mitään asian korjaamiseksi.

Ongelma alkoi Ylen mukaan perjantaina. Sen ratkomista hidasti se, että jäätyneet kätevaraukset täytyy purkaa manuaalisesti. Tostaiseksi tiedossa ei ole, kuinka montaa suomalaista häiriö tarkalleen ottaen koskee, tai kuinka suuri kätevarausten rahallinen määrä on.