Gotlannissa valtava sähkökatkos – Itämeren suurin saari pimeni kokonaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsin Gotlannissa koettiin tiistaina 5. huhtikuuta yllättävä tilanne puolenpäivän aikaan. Koko saarelta katkesivat sähköt noin kello 11:44. Sähkökatkos jäi laajuudestaan huolimatta lopulta melko lyhyeksi.

Sähköt onnistuttiin palauttamaan saarelle kello 12:30. Sähkökatkoksen taustalla oli Sveriges Radion mukaan Ygnessä tehdyissä huoltotöissä ilmennyt ongelma. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun koko saarelta katosivat sähköt.

Viimeksi vastaavaa tapahtui syksyllä 2020. 90 kilometrin päässä Ruotsin mantereesta sijaitseva Gotlanti on Ruotsin ja koko Itämeren suurin saari. Asukkaita saarella on noin 50 000. Saarella on vain yksi varsinainen kaupunki, hieman alle 22 600 asukkaan Visby.