Ilmatieteen laitos: Huhtikuun ensimmäinen viikko erittäin talvinen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ilmatieteen laitos murskaa sääennusteellaan suomalaisten aurinkoiset keväthaaveilut. Alkuviikosta on odotettavissa runsaita lumisateita. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi maan etelä- ja keskiosassa sekä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla läntisiä maakuntia lukuun ottamatta.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta voi sataa tänään 10-15 senttimetriä idässä ja etelässä. Huomenna tiistaina lunta on luvassa lisää ja Suomen eteläisessä osassa voi tulla lunta lisää peräti 20 senttimetrin verran. Tämänhetkisen ennusteen mukaan sateet tulevat lähes täysin lumena.

– Etelässä lumi on märkää ja tarttuu puihin. Kokonaislumisadekertymä voi ylittää paikoin 30 senttimetriä. Näin runsaat lumisateet aiheuttavat katujen ja teiden kunnossapidolle runsaasti töitä, Ilmatieteen laitos kertoo ja lisää, että runsaiden lumisateiden vuoksi tilanne on vuodenaikaan nähden epätyypillinen.

Ajokeli muuttuu laajalti erittäin huonoksi lumisateesta kärsivillä alueilla. Maan eteläosassa raskas lumi voi aiheuttaa paikoin sähkökatkoja. Myös tuuli yltyy etelässä hieman, mutta pysynee alle myrskypuuskanopeuksien.