Suomalainen televisiosarja Ultimate Escape Suomi voitti kultaa Cannesissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen televisiosarja Ultimate Escape Suomi on voittanut parhaan realitysarjan palkinnon kansainvälisessä formaattikilpailussa Ranskan Cannesin MIPTV 2021 -festivaaleilla. Voittajaformaatti Ultimate Escape Suomi on Rabbit Filmsin luovan johtajan Tuomas Summasen luomus, mutta Summanen jakaa kunniaa myös Rabbitin kehitys- ja tuotantotiimeille.

– Voitto maistuu hyvältä, ja ainahan tällainen kansainvälinen tunnustus lämmittää. On upeaa, että Rabbitillä pystytään tuottamaan kansainvälisen tason tv-sisältöä ja että suomalaista luovaa osaamista myös arvostetaan maailmalla ja sille on kysyntää. Festareilla teimme kauppaa sekä formaateilla että draamasarjoilla, ja palkinnon myötä saimme luonnollisesti hyvää lisänäkyvyyttä, Rabbit Filmsin toimitusjohtaja Olli Suominen kertoo.

Ultimate Escape on seikkailu-reality, jossa Duudsoneista tutun Jukka Hildénin on 24 tunnissa ja 24 vihjeen avulla vapautettava julkisuudesta tuttu henkilö lukitusta kontista. Yhdeksänosainen sarja nähtiin Suomessa Discovery+:ssa ja TV5:llä loppuvuodesta 2021. International Format Awards on vuosittainen gaala, jossa tänä vuonna palkittiin myös muun muassa Jimmy Fallon, Selviytyjät ja Lego Masters -ohjelmat.