Nainen oli pulassa – soitti hätänumeroon ja tilasi pitsan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Yorkshiressa pulassa ollut nainen onnistui soittamaan hätänumeroon pitsatilauksen varjolla. Nainen oli soittanut hätänumeroon ja kysynyt, voisiko tilata pitsan. Hätäkeskuspäivystäjä oli heti ymmärtänyt soittajan olleen pulassa.

Hätäkeskuspäivystäjä kysyi välittömästi naiselta, oliko hän vaikeuksissa. Nainen vastasi ”kyllä”. Operaattori pystyi toteamaan, että nainen oli bussissa, joka paikannettiin Yorkin alueelle. Naisen seurassa oli vaarallinen mies, mutta linja-auto oli varustettu seurantalaitteella.

BBC kertoo, että operaation seurauksena pidätettiin 40-vuotias Leedsistä kotoisin oleva mies. Nainen pystyi vastaamaan puhelussa kysymyksiin ainoastaan ”kyllä” tai ”ei”. Hätäkeskuspäivystäjä oli nokkela selvittäessään tilanteen.

– Olen kuullut ihmisistä, jotka käyttävät pizzan tilaustekniikkaa ottaakseen yhteyttä poliisiin, mutta en muista vastaavaa puhelua Pohjois-Yorkshiressä, komisario Dan Spence kertoi.