Varoitus autoilijoille – teiden kevätsiivous voi tulla kalliiksi huolimattomalle

Autot · Tim Isokivi

Katujen kevätsiivoukset ovat parhaillaan käynnissä monissa Suomen kaupungeissa. Siivoukset etenevät esimerkiksi Helsingissä pian uusille alueille, minkä myötä autoilijoita on muistutettu siirtämään autonsa pois tieltä.

Tulossa olevasta katujen puhdistuksesta ja siirtämisen tarpeesta kertovat siirtokehotuskyltit. Ne tuodaan kadulle Helsingin kaupungin mukaan vähintään kaksi päivää ennen siirtoja. Jos auto pysyy pysäköitynä puhdistuksen tiellä, peritään auton omistajalta vähintään 91 euron arvoinen siirtokustannus.

– Kaluston odotuttamisen kustannus on vähintään kaksinkertainen siirtomaksuun verrattuna ja yleensä enemmän. Odottelu tulee kaupungille kalliiksi. Lisäksi autojen siirrot hidastavat työtä merkittävästi, kertoo katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller tiedotteessa.

Helsingissä auton siirtomuistutus on mahdollista tilata tekstiviestillä. Karkean hiekan nostossa priorisoidaan pyörätiet, jalkakäytävät sekä vilkkaimmat ja keskeisimmät kadut. Puhdistusurakan arvioidaan kestävän toukokuun loppuun asti, mahdollisesti jopa kesäkuulle.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.