Will Smith sai 10 vuoden porttikiellon Oscar-gaalaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi kevään puhutuimpia tapauksia viihdemaailmassa on ollut Oscar-gaalassa tänä vuonna nähty välikohtaus. Vaimoonsa kohdistuneesta vitsistä suivaantunut näyttelijä Will Smith löi koomikko Chris Rockia avokämmenellä kasvoille suorassa lähetyksessä.

Will Smith on saanut välikohtauksen johdosta 10 vuoden porttikiellon Oscar-gaalaan. Porttikielto koskee myös muita gaalaa järjestävän Yhdysvaltojen elokuva-akatemian tilaisuuksia.

– Tämä toimenpide on vastaus Will Smithin käytökseen, ja se on askel kohti yleistä määränpäätä esiintyjiemme ja vieraidemme suojelemiseksi sekä akatemiaan kohdistuvan luottamuksen palauttamiseksi, elokuva-akatemian jäsenille lähetetyssä kirjeessä luki.

Will Smith voitti Oscar-gaalassa parhaan miespääosan esittäjän palkinnon roolistaan King Richard- elokuvassa. Hän pyysi myöhemmin tekoaan anteeksi sekä Chris Rockilta, elokuva-akatemialta että muilta ehdokkailta. Rock ei ole kommentoinut tapausta julkisuudessa.