Kanadassa pelattiin 261 tuntia kestänyt jääkiekko-ottelu – maailmanennätys uusiksi

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jääkiekko-otteluiden kesto on tyypillisesti yhteensä 60 minuuttia kolmeen 20 minuutin erään jaettuna. Maaliskuun lopussa Kanadassa pelattiin kuitenkin kestoltaan moninkertaisesti perinteisen jääkiekkopelin pituinen ottelu.

Albertassa järjestettyyn otteluun osallistui yhteensä 40 pelaajaa. He pitivät ottelua käynnissä jopa yhteensä 261 tunnin, eli 10 vuorokauden ja 21 tunnin ajan. Calgary Herald -lehden mukaan ottelu alkoi 31. maaliskuuta ja päättyi 11. huhtikuuta.

Guinnessin ennätystenkirja vahvisti kyseessä olleen pisin koskaan pelattu jääkiekko-ottelu. Kanadalaiset rikkoivat näin ollen New Yorkin Buffalossa vuonna 2021 saavutetun edellisen ennätyksen. Tapahtuman ansiosta paikalliselle Albertan lastensairaalaa tukevalle järjestölle onnistuttiin keräämään lahjoituksia yli 620 000 euroa.