Neil Youngin Spotify-boikotti ei toteutunut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pitkän uran musiikin parissa tehnyt country- ja folktähti Neil Young lähetti taannoin musiikin suoratoistopalvelu Spotifylle avoimen kirjeen. Siinä hän vaatii musiikkiaan poistettavaksi suoratoistopalvelusta, mikäli Spotify ei lopettaisi yhteistyötä podcast-juontaja Joe Roganin kanssa.

– Ilmoittakaa Spotifylle heti peruuttavani musiikkini jakelun Spotifyssä mahdollisimman pian. Teen tämän, sillä Spotify levittää valheellista tietoa rokotteista. Se voi potentiaalisesti koitua disinformaatioon uskovien kuolemaksi, Neil Young kirjoitti.

Alkuvuodesta Joe Rogan jakoi The Joe Rogan Experience -podcastissaan rokotevastaisia väitteitä. Rolling Stone -lehden mukaan Youngin lisäksi myös 270 lääkäriä ja tutkijaa lähestyi Spotifyä avoimella kirjeellä, jossa suoratoistopalvelua pyydettiin lopettamaan Roganin koronaan ja koronarokotteisiin liittyvien virheellisten väitteiden levittäminen.

Spotifyllä on yksinoikeus Roganin podcastiin, jolla on noin 11 miljoonaa kuuntelijaa per jakso. Spotify ei suostunut Neil Youngin vaatimuksiin ja podcastin julkaisemista on jatkettu normaalisti. Neil Youngin musiikkia on uhkailuista huolimatta edelleen kuunneltavissa Spotifyssä. Suosituin kappale Heart of Gold on saanut tähän mennessä jo 244 miljonaa kuulijaa. The Joe Rogan Experiencen tuorein jakso julkaistiin eilen torstaina 14. huhtikuuta.