Haluatko harrastamaan? Lainaa liikuntavälineitä kirjastosta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen kirjastot ovat monipuolistaneet lainauspalveluitaan viime vuosien aikana. Kirjastoista on voinut lainata musiikki-instrumentteja, kausilippuja tapahtumiin, työkaluja, pelejä, luistimia ja muita liikuntavälineitä. Moni haluaisi kokeilla jotain liikuntaharrastusten vuosien jälkeen, ja nyt siihen voi löytyä varusteet lähimmästä kirjastosta.

Kirjastohakemisto on listannut liikuntavälineitä lainaavat kirjastot. Lainaamiseen tarvitaan voimassa oleva kirjastokortti. Liikuntavälineiden laina-aika vaihtelee jokaisen kirjaston mukaan. Osa kirjastoista perii lainausmaksun välineistä.

Esimerkiksi Vaasassa kirjastoista on lainattavissa kahdeksi viikoksi muun muassa frisbeegolf, jalkapallo, kahvakuula, kävelysauvat, lentopallo, lumikengät, pohjelauta, rullaluistimet ja sulkapallosetti.